Een fries paard kopen

2 friese veulensDenk je dat een Fries paard goed bij je past?

Heb je er goed over nagedacht waarvoor je hem wil gebruiken en waar je hem gaat stallen?

Het is zeker van belang om duidelijk te zijn bij de fokker over je doel. Ga je de Fries gebruiken voor de dressuur, als recreatiepaard of wil je hem ook voor de wagen. Of misschien wil je wel een combinatie van de drie bovenstaande.

Het is momenteel een hype dat friezen dressuur gericht gefokt worden, voor de paarden met echte goede aanleg voor de dressuur moet je toch al snel rekenen op een prijs van 15.000 euro. Dit hangt natuurlijk ook weer van zijn afstamming af.

Kijk daarom ook altijd goed het stamboekbewijs en paspoort na. Het chipnummer, wat is aangebracht aan de linkerkant in het midden van de hals ongeveer 10 centimeter onder de manenkam, moet overeenkomen met deze twee documenten.

De fries dient ingeschreven te zijn bij het KFPS. De verkoper dient dit bewijs van inschrijving op te sturen naar het KFPS met op de achterkant uw naam en adresgegevens. U word hiermee automatisch lid van het KFPS en zal na het overmaken van het lidmaatschaps geld het stamboekbewijs thuisgestuurd krijgen.

Ga dus zeker niet over een nacht ijs bij het kopen van uw Friese paard. Let goed op de klik die u voelt, of juist niet voelt bij de bezichtiging en kom ook nog een tweede keer terug. Misschien reageert het paard de tweede keer wel heel anders op u. Controleer ook altijd de afstamming en laat duidelijk op papier zetten dat het paard geschikt is voor de doeleinden die u voor ogen hebt.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb